logo trans
trans
trans
tele
trans
trans
trans
trans
trans └rees del Museu
trans
  PUNTO La carnisseria del Crestˇ
trans
  PUNTO Hist˛ria de l'artesania de la sal a Cardona
trans
  PUNTO Industrialitzaciˇ de Cardona
trans
  PUNTO La vida de Josep Arnau
trans
  PUNTO Relaciˇ amb la vall salina
trans
  PUNTO L'obra de Josep Arnau i Montserrat Arnau
trans
trans Peces de Sal
trans
trans DescÓrrega de documents
trans
trans VÝdeo del Museu
trans
trans Enllašos d'interŔs
trans
trans
trans
trans
trans trans
catalÓ  |  castellano
trans
baner_amb3.jpg
trans
trans
trans

El dia 9 de gener de 1889, Josep Arnau i Ratera venia al món, en el pis de lloguer que els seus pares tenien en el número 8 del carrer Graells. Josep era el fill segon de la família i, en els anys següents, vindrien els seus altres germans Ramon (1890), Teresa (1893), Rafael (1895) i l’Angeleta, morta amb només quatre anys.

Assolida la infantesa, el vailet havia d’ocupar el seu temps entre l’escola pública d’ensenyament elemental situada a l’Ajuntament i els jocs a la plaça de la Fira. Ben aviat, el Josep va demostrar la seva aptitud per als estudis i, en especial, per al dibuix manual, fet aquest que va esperonar el seu mestre a fomentar l’esperit artístic del jove.

 

Va ser aleshores, al poc temps de tornar del servei militar, que va rebre l’encàrrec d’obrar unes manetes de sal per part d’un clergue de Solsona. En sortir-se’n prou bé de la feina, en Josep va ser animat per mossèn Josep Domeque i altres convilatans a donar continuïtat a l’afecció que li havien inculcat els Viñas de ben petit. Era pels volts del 1920. Començava així una activitat paral•lela al treball de la fàbrica que li havia d’ocupar els temps de lleure a fer creus, rosaris i, en especial, manetes de sal que li encarregaven les cereries de Barcelona, Sabadell i Reus com a obsequi en els bateigs.

Podeu descarregar-vos el document sencer des del següent enllaç

trans
trans
trans
Todos los derechos reservados. Museo de la sal Josep Arnau.S.L © 2008