logo trans
trans
trans
tele
trans
trans
trans
trans
trans └rees del Museu
trans
  PUNTO La carnisseria del Crestˇ
trans
  PUNTO Hist˛ria de l'artesania de la sal a Cardona
trans
  PUNTO Industrialitzaciˇ de Cardona
trans
  PUNTO La vida de Josep Arnau
trans
  PUNTO Relaciˇ amb la vall salina
trans
  PUNTO L'obra de Josep Arnau i Montserrat Arnau
trans
trans Peces de Sal
trans
trans DescÓrrega de documents
trans
trans VÝdeo del Museu
trans
trans Enllašos d'interŔs
trans
trans
trans
trans
trans trans
catalÓ  |  castellano
trans
baner_amb5.jpg
trans
trans
trans

Vers el 1930 i després d’una dècada de treballar la sal per encàrrec, la llar familiar dels Arnau-Grané en el número 2 del carrer de la Fonteta ja encabia un armari amb les peces que, a poc a poc, rebien forma com a distracció a les seves hores de descans i altres curiositats. Aquest armari fou l’inici de l’actual col•lecció-museu i com a tal ja era reproduït a les postals aleshores editades pel llibreter i editor local Antoni Badia i Merli.

L’any 1970, el terreny on s’aixecava la casa es veia afectat per la construcció del nou escorxador industrial de Càrniques Badia per a l’elaboració d’embotits. Després de pactar la venda de l’antiga casa amb la família Badia i la construcció d’una de nova, la col•lecció es va traslladar a la casa del carrer Pompeu Fabra que ha servit fins ara com a seu del museu. Josep Arnau, però, no va poder gaudir del nou empla¬çament, ja que moria el dia en què s'havia de fer el trasllat.

Trenta-sis anys després, les voltes de l’antiga carnisseria del Crestó, a l’antiga plaça de Santa Eulàlia, acullen l’obrador i col•lecció de Josep Arnau per mostrar-vos la seva obra.

Podeu descarregar-vos el document sencer des del següent enllaç

trans
trans
trans
Todos los derechos reservados. Museo de la sal Josep Arnau.S.L © 2008