Josep Arnau

El dia 9 de gener de 1889, Josep Arnau i Ratera venia al món, en el pis de lloguer que els seus pares tenien en el número 8 del carrer Graells. Josep era el fill segon de la família i, en els anys següents, vindrien els seus altres germans Ramon (1890), Teresa (1893), Rafael (1895) i Angeleta, morta amb només quatre anys. Arribat a la infància, el xiquet havia d'ocupar el seu temps entre l'escola pública d'ensenyament elemental situada al l'Ajuntament i en els jocs a la plaça de la Fira. Ben prompte, Josep va demostrar la seva aptitud per als estudis i, especialment, per al dibuix manual, fet aquest que va motivar al seu mestre a fomentar l'esperit artístic del jove.

TENDA DEL MUSEU

Com a fi a la visita podeu trobar en la nostra tenda diferents objectes elaborats amb la sal de Cardona seguint la tradició del mestre Arnau, així com altres elements elaborats amb tècniques mes modernes. Igualment disposem d'altres productes artesanals relacionats amb la tradició minera de la potassa com vagonetes, cantis, llums de carbur a escala dels originals utilitzats a l'interior de la mina.

VEURE ARTICLES DE LA TENDA

PECES DEL MUSEU


HISTÒRIA DEL MUSEU DE LA SAL

01

INICI

Cap a l’any 1926 i després d'una dècada de treballar la sal per encàrrec, la llar familiar dels Arnau-Ratera en el número 2 del carrer de la Fonteta ja tenia un armari amb les peces que, a poc a poc, rebien forma com a resultat de les seves hores de descans a mes d’altres peces curioses com pedres de la muntanya de sal i estalactites i estalagmites de sal. L’any 1934 es construeixen una nova casa al c/ Portalet, 31 que utilitzaran com a vivenda i museu. En aquest lloc el museu creix i arriba a ocupar dues habitacions d’aquesta casa.

02

CONSTÀNCIA

L'any1970, el terreny on s'aixecava la casa es veia afectat per la construcció del nou escorxador industrial de Càrniques Badia per a l'elaboració d'embotits, per tant tenen de canviar a un altre lloc, l’empresa els hi construeix una casa al C/Pompeu Fabra, 4 a on el museu ocuparà els baixos de la casa.

03

ARTESANIA

Trenta-sis anys després, les voltes de l'antiga carnisseria del Crestón, a l'antiga plaça de Santa Eulàlia, acullen l'obrador i col·lecció de Josep Arnau per mostrar-vos la seva obra.