ÀREES DEL MUSEU DE LA SAL

Museu de la Sal Josep Arnau

La carnisseria del Crestó

La carnisseria del Crestó - Museu de la Sal Josep Arnau

El museu Josep Arnau us convida a visitar la seva col•lecció de peces de sal naturals i obrades en el marc de l’antiga carnisseria del Crestó, l’antic local de sacrifici, tall i venda de la carn del crestó o boc castrat. Els seus orígens arquitectònics es remunten al segle XIII. Sota la porxada i baixos de la Casa Soler, nissaga de ramaders i carnissers local esdevinguda noblesa benestant, estava una de les dues carnisseries amb què comptava la vila medieval de Cardona. La primera se situava aquí, mentre que la segona ho feia al Mercat amb el nom de la carnisseria sobirana o del moltó. Malgrat la distinció feta a partir del tipus de carns, la del crestó o boc castrat enfront de la del moltó, a totes dues taules, s’hi trobaven diferents varietats de carn com ara moltó, vedell i cabrit de llet, crestó, porc i anyell, bou i vaca, ovella i cabra. La seva titularitat corresponia al senyor del castell i vila que percebia el pagament d’un cens anual per part dels diferents carnissers que tenien taula.

DESCARREGAR DOCUMENT EN PDF

La carnisseria del Crestó

Josep Arnau

Museu de la Sal

"Està vostè satisfet d'aquest gran llegat que deixarà en el seu moment a Cardona i que el seu nom estigui unit a la història de la vila com a artista artesà i cardonense exemplar?"
Estic content del meu treball, però m'agradaria haver fet més, doncs el meu Cardona es mereix més del que jo pugui donar i la història és una cosa molt gran per a un artesà tan petit.