ÀREES DEL MUSEU DE LA SAL

Museu de la Sal Josep Arnau

Història de l'artesania de la sal a Cardona

La pràctica de fer figures amb el mineral salí és una antiga tradició local, els orígens de la qual es remunten, si més no, abans del segle XVI. En si mateixa és una manifestació més dels múltiples usos donats a la sal, que en el cas de Cardona arrenca des del neolític mitjà, això és, ara fa més de 6.500 anys.
image
Cal nomenar el Museu de Mossèn Joan Riba(s. XIX) per la seva importancia però les vicissituds viscudes pel museu després de la mort del seu fundador fins a acabar en el Seminari del bisbat de Solsona a mans del seu bisbe (anys 1898-1900) van fer que la tradició d’obrar figures de sal restés, a la darreria del segle XIX i començament del següent, a mans de la família Viñas per passar després a Josep Arnau. Durant més de cinquanta anys, ell primer i després la seva filla Montserrat treballaren la sal fins a reunir un crescut nombre d'obres que tot seguit podreu contemplar.
image

DESCARREGAR DOCUMENT EN PDF

Història de l'artesania de la sal a Cardona

Josep Arnau

Museu de la Sal

"Està vostè satisfet d'aquest gran llegat que deixarà en el seu moment a Cardona i que el seu nom estigui unit a la història de la vila com a artista artesà i cardonense exemplar?"
Estic content del meu treball, però m'agradaria haver fet més, doncs el meu Cardona es mereix més del que jo pugui donar i la història és una cosa molt gran per a un artesà tan petit.