ÀREES DEL MUSEU DE LA SAL

Museu de la Sal Josep Arnau

Relació amb la vall salina

A la primavera del 1930, Josep entrava a treballar a les Mines de Cardona, propietat de la societat Unió Espanyola d'Explosius (UEE), com a responsable del compressor d'un dels pous mestres que llavors s'obrien a l'esplanada de Mina Nieves.

La realitat socioeconòmica de Cardona i de bona part de la conca central del Cardener, fonamentada com hem vist en l'agricultura i les fàbriques de filatures, es veurà canviada llavors pel descobriment de la conca potàsica catalana fet l'any 1912 per l'enginyer Emili Viader.

En els anys següents, aquestes regions havien de ser el centre d'una cruenta lluita per part de societats estrangeres i nacionals per aconseguir el control del jaciment i assegurar-se així la matèria primera per produir els preats adobs inorgànics.
image

DESCARREGAR DOCUMENT EN PDF

Relació amb la vall salina

Josep Arnau

Museu de la Sal

"Està vostè satisfet d'aquest gran llegat que deixarà en el seu moment a Cardona i que el seu nom estigui unit a la història de la vila com a artista artesà i cardonense exemplar?"
Estic content del meu treball, però m'agradaria haver fet més, doncs el meu Cardona es mereix més del que jo pugui donar i la història és una cosa molt gran per a un artesà tan petit.