ÀREES DEL MUSEU DE LA SAL

Museu de la Sal Josep Arnau

L'obra de Josep Arnau i Montserrat Arnau

Vers el 1930 i després d’una dècada de treballar la sal per encàrrec, la llar familiar dels Arnau-Grané en el número 2 del carrer de la Fonteta ja encabia un armari amb les peces que, a poc a poc, rebien forma com a distracció a les seves hores de descans i altres curiositats com cristalitzacions i trossos de la montanya de sal. Aquest armari fou l’inici de l’actual col•lecció-museu i com a tal ja era reproduït a les postals aleshores editades pel llibreter i editor local Antoni Badia i Merli.
image
L’any 1970, el terreny on s’aixecava la casa es veia afectat per la construcció del nou escorxador industrial de Càrniques Badia per a l’elaboració d’embotits. Després de pactar la venda de l’antiga casa amb la família Badia i la construcció d’una de nova, la col•lecció es va traslladar a la casa del carrer Pompeu Fabra que ha servit fins ara com a seu del museu. Josep Arnau, però, no va poder gaudir del nou emplaçament, ja que moria el dia en què s'havia de fer el trasllat.

Trenta-sis anys després, les voltes de l’antiga carnisseria del Crestó, a l’antiga plaça de Santa Eulàlia, acullen l’obrador i col•lecció de Josep Arnau per mostrar-vos la seva obra.

image

DESCARREGAR DOCUMENT


L'obra de Josep Arnau i Montserrat Arnau

Josep Arnau

Museu de la Sal

"Està vostè satisfet d'aquest gran llegat que deixarà en el seu moment a Cardona i que el seu nom estigui unit a la història de la vila com a artista artesà i cardonense exemplar?"
Estic content del meu treball, però m'agradaria haver fet més, doncs el meu Cardona es mereix més del que jo pugui donar i la història és una cosa molt gran per a un artesà tan petit.