ÀREES DEL MUSEU DE LA SAL

Museu de la Sal Josep Arnau

La vida de Josep Arnau

El dia 9 de gener de 1889, Josep Arnau i Ratera venia al món, en el pis de lloguer que els seus pares tenien en el número 8 del carrer Graells. Josep era el fill segon de la família i, en els anys següents, vindrien els seus altres germans Ramon (1890), Teresa (1893), Rafael (1895) i l’Angeleta, morta amb només quatre anys.

Assolida la infantesa, el vailet havia d’ocupar el seu temps entre l’escola pública d’ensenyament elemental situada a l’Ajuntament i els jocs a la plaça de la Fira. Ben aviat, el Josep va demostrar la seva aptitud per als estudis i, en especial, per al dibuix manual, fet aquest que va esperonar el seu mestre a fomentar l’esperit artístic del jove.
image
Va ser aleshores, al poc temps de tornar del servei militar, que va rebre l’encàrrec d’obrar unes manetes de sal per part del rector de Cardona. peça que era utilitzada per batejar als nadons. En sortir-se’n prou bé de la feina, en Josep va ser animat per mossèn Josep Domeque i altres convilatans a donar continuïtat a l’afecció que li havien inculcat els Viñas de ben petit. Era pels volts del 1920. Començava així una activitat paral•lela al treball de la fàbrica que li havia d’ocupar els temps de lleure a fer creus, rosaris i, en especial, manetes de sal que li encarregaven les cereries de Barcelona, Sabadell i Reus com a obsequi en els bateigs.

DESCARREGAR DOCUMENT EN PDF

La vida de Josep Arnau

Josep Arnau

Museu de la Sal

"Està vostè satisfet d'aquest gran llegat que deixarà en el seu moment a Cardona i que el seu nom estigui unit a la història de la vila com a artista artesà i cardonense exemplar?"
Estic content del meu treball, però m'agradaria haver fet més, doncs el meu Cardona es mereix més del que jo pugui donar i la història és una cosa molt gran per a un artesà tan petit.